Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@07:23:56 GMT

بهار ۹۹۰ میلیاردی سیتا، پیشکش صاحبان سهام

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۵۶۳۰۴

بهار ۹۹۰ میلیاردی سیتا، پیشکش صاحبان سهام

 

تعدیل قیمت سیمان با عرضه در بورس کالا

به گزارش اقتصادآنلاین ، وی همچنین به عرضه سیمان در بورس در کالا پرداخت و توضیح داد: سیتا با هدف شفافیت مالی و متعادل سازی قیمت سیمان از تاریخ ۹ خرداد سال جاری تمام محصولات سیمانی شرکت های تابعه را از طریق بورس کالا به فروش رساند و فروش خارج از بورس کالا را با رعایت قوانین و صیانت از حقوق صاحبان سهام متوقف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به زمان عرضه سیمان در بورس کالا رقابت برای خرید سیمان از طریق بورس کالا تاثیر چندانی بر سود خالص سه ماهه نخست امسال نداشته است.

مدیرعامل سیتا درباره تاثیر بورس کالا بر کاهش چشم گیر قیمت سیمان در بازار مصرف افزود: زمستان سال گذشته قیمت مصوب سیمان به ازای پاکت ۵۰ کیلوگرمی ۱۶ هزار تومان بود و کارخانه ها سیمان به همین قیمت می فروختند. این درحالی بود که همان زمان پاکت ۵۰ کیلوگرمی در بازار حدود ۶۰ هزار تومان به مصرف کننده می رسید. با افزایش قیمت مصوب سیمان که آن زمان هنوز دستوری بود، قیمت به ۲۲ هزار تومان رسید و با ورود به بورس قیمت در تاریخ ۱۴ تیرماه سال جاری حدود ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان معاملات انجام می شد.

جمارانیان تصریح کرد: مصرف کننده ای که پاکت سیمان را زمستان سال گذشته ۶۰ هزار تومان در بازار می خرید در بورس کالا که امکان خرید ۱۰ تنی فراهم است می توانست ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان بخرد. این سیاست منجر به کاهش قیمت سیمان در بورس کالا برای مصرف شد.

سوددهی سیمان تامین بدون احتساب افزایش قیمت دلار

مدیرعامل سیتا همچنین با اشاره به این که میزان صادرات در مدت یادشده کاهشی بوده است، توضیح داد: سیتا با هدف عرضه بیشتر سیمان به داخل کشور و تنظیم بازار داخلی میزان صادرات را در این مدت را کاهش داد و برنامه ریزی ها با احتساب متعادل شدن قیمت سیمان برای ماه های آتی ادامه دارد و به طور قطع شاهد افزایش میزان صادرات خواهیم بود. در این زمینه همچنین شاهد رشد سود خالص به دلیل سیاست های مطرح شده و عدم تاثیر افزایش قیمت دلار بر سوددهی شرکت هستیم.

به گفته جمارانیان مباحث فنی در کارخانه های سیمانی شستا به طور جدی پیگیری می شد و پس از روی کار آمدن تیم جدید، پیگیری مباحث فنی نیز به خوبی ادامه یافت. در این راستا تیم فنی شامل بهترین کارشناسان و فعالان فنی در گروه تشکیل و به طور منظم از کارخانه ها با اولویت قراردادن کارخانه هایی که با چالش های بیشتر روبرو هستند، بازدید می شود. در این راستا تنها در یک شرکت که ظرفیت تولید روزانه ۴ هزار تن کلینکر داشت اما به تولید بیش از ۳۲۰۰ تن کلینکر نمی رسید امروز شاهد تولید ۴ هزار تن کلینکر هستیم و اقدامات این چنینی در حال اجرا قراردارد.

اصلاح ساختار فنی با برنامه ریزی های دقیق

وی در ادامه به دستاوردهای فنی گروه پرداخت و در این زمینه توضیح داد: در شرکت های تابعه بر اساس برنامه ریزی های فنی تلاش کردیم میزان کلیکنر فاکتور را کاهش دهیم. برای انجام این سیاست چند هدف به طور موازی در نظر گرفته شد که خوشبختانه پیشرفت بسیار مناسبی حاصل شده است. پیش از این سیمان متشکل از ۹۶ درصد کلینکر و ۴ درصد گچ و افزودنی های دیگر بود. بر اساس برنامه ریزی های انجام شده اکنون متوسط گروه شامل ۹۱ درصد کلینکر و ۹ درصد گچ، آهک، پوزولان و سرباره فولاد می شود. همچنین تا پایان سال بر اساس برنامه ریزی های انجام شده متوسط گروه به ۸۹ درصد کلینکر و ۱۱ درصد افزودنی می رسد.

مدیرعامل سیتا با تاکید بر این که کاهش کلینکر فاکتور علاوه بر این که بر کیفیت سیمان تولید شده تاثیری ندارد به توضیحاتی درباره فواید این سیاست پرداخت و توضیح داد: با کاهش کلینکر فاکتور، علاوه بر این سوخت کمتری مصرف می شود، تولید گازهای گلخانه ای نیز کاهش می یابد. علاوه بر این قیمت تمام شده تولید سیمان نیز کاهش می یابد و بهینه سازی چرخه تولید انجام می شود.

وی با اشاره به این که پروژه های بزرگی اکنون در دست اجرا است و تعداد قابل توجهی از آن ها تا کنون اجرایی شده است، تصریح کرد: حدود ۴۷ پروژه در مجموع تعریف شده بود که از این تعداد ۳۱ پروژه تایید شد. تا پایان سال گذشته ۱۲ مورد به اتمام رسید که مجموع ارزش ریالی آن ها بالغ بر ۷۹ میلیارد تومان بود و مهمترین آن شامل تعویض رینگ و بدنه کوره خط یک سیمان آبیک به ارزش ۵۰ میلیارد تومان می شود. علاوه بر این تعداد ۷ پروژه تا پایان خردادماه به اتمام رسید.

تامین برق در دستور کار سیتا

جمارانیان همچنین با اشاره به برنامه ریزی های هلدینگ برای تامین بخشی از انرژی الکتریکی کارخانه های سیمانی شستا توضیح داد: برای تامین برق سه سیاست در نظر گرفته شده و در حال اجرا است. در گام نخست برای تولید برق حرارتی از گازهای گرم دپارتمان پخت اقداماتی انجام شده و امیدواریم به زودی شاهد نتایج برخی از آن ها باشیم. علاوه بر این در نظر داریم با راه اندازی ژنراتورهای گازسوز در محل کارخانه ها با هدف تامین برق شبکه سراسری در زمان عادی مصرف و استفاده از برق در زمان پیک مصرف به تامین حدودا ۷ مگاوات برق بپردازیم. همچنین با توجه به گستردگی شرکت های سیمانی تابعه مطالعات تولید انرژی های خورشیدی و تجدیدپذیر با توجه به شرایط اقلیم آغاز شده و این موضوع نیز در دستور کار قراردارد.

به گفته جمارانیان رویکرد مدیریت فنی در دوره اخیر از تعمیرات محور به نگه داری محور تغییر کرد و این موضوع منجر شد، برنامه های فنی گروه اثربخشی بیشتری داشته باشند.

جمارانیان همچنین خبر از امضای تفاهمنامه با دانشگاه صنعتی امیرکبیر داد و در این باره گفت: در راستای برون سپاری برخی فعالیت ها و بهبود نتایج سیاست های فنی با دانشگاه صنعتی امیرکبیر تفاهمنامه ای به امضا رسیده که بر اساس آن بهینه سازی و بهسازی فرآیند تولید از طرف متخصصان این دانشگاه انجام خواهد شد.

پربیننده ترین کولرهایی پرتوان و کم‌مصرف گل گهر برای اولین بار جایگاه چهارمین شرکت بازار سرمایه ایران را کسب کرد تناقضات آقای وزیر؛ از حبابی که نترکید تا گرانی سیمان آغاز عرضه گسترده سیمان؛ از امروز رشد ۳۸درصدی سود خالص کپشیردر بهار ۱۴۰۰

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: شستا سیمان تامین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۵۶۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟

هفتم آذر ماه سال گذشته بود که سرانجام پس از چندین سال بلاتکلیفی شکل برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت تصویب و اعلام شد.

مجامعی که روند برگزاری آن از سال ۹۹ متوقف شده بود و در این خصوص رئیس سازمان بورس مجید عشقی گفت: در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ اشکالاتی در ساماندهی برگزاری مجامع شرکت‌ها اتفاق افتاد که باعث شد روند برگزاری مجامع این شرکت‌ها متوقف شود. از سال ۹۹ هیئت مدیره این شرکت‌ها تجدید نشده و همان هیئت مدیره که مدت ماموریت‌شان تمام شده در این شرکت‌ها حضور دارند. بعد از آن‌که مردم در سال ۹۹ روش مدیریت سهام عدالت خود را انتخاب کردند در انتخاب اعضای هیئت مدیره هیچ نقشی نداشته‌اند. سال ۱۴۰۰ تصمیماتی توسط شورای عالی بورس و وزارت اقتصاد اتخاذ شد که از برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی که اعضای هیئت مدیره آنها توسط دولت تعیین می‌شود جلوگیری شد و به درستی جلوی این کار گرفته شد و مجامع اینها برگزار نشد.

در نهایت هم گره برگزاری مجامع سهام عدالت سال گذشته باز شد و اولین مجمع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت دوشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۲ برای استان خراسان شمالی برگزار و بنابر اعلام سازمان بورس با حضور ۵۲.۱ درصد از سهامداران همراه شد دومین مجمع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت هم ۳ اسفندماه ۱۴۰۲ برگزار شد و در این مجمع نیز ۶۳.۲ درصد از سهامداران مشارکت داشتند. مجامع سهام عدالتی که مجید عشقی رئیس سازمان بورس در خصوص شکل برگزاری آن هم مطرح کرده بود: مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت هم حضوری و هم الکترونیکی و از طریق سامانه شرکت سپرده‌گذاری مرکزی خواهد بود، اما رای‌گیری کاملا الکترونیکی است.

در ادامه هم حمید رضا دانش کاظمی عضو شورای عالی بورس به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: طبق مصوبه شورای عالی بورس تا ابتدای شهریور سال ۱۴۰۳ کل مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت باید برگزار شود.

اما اهمیت مشارکت و حضور سهامداران در مجامع سهام عدالت چیست؟ موضوعی که مهدی حاجی‌وند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: امیدواریم سهامداران مشارکت خوبی را در این انتخاب داشته باشند چرا که انتخاب آنها سبب می‌شود هیات مدیره خوب و قوی انتخاب شود که این موضوع می‌تواند بر سودآوری سهام آنها اثرگذار باشد.

مهدی حاجی‌وند افزود: هر چقدر هیات مدیره کاربلدتر و توانمندتر باشد قطعا شرکت بهتر مدیریت می‌شود و با عملکرد مطلوب‌تر سودآوری سهامدار هم افزایش پیدا می‌کند. در کل مشارکت در تصمیم گیری از جمله مواردی است که افراد با حضور در انتخابات سهام عدالت می‌توانند در آن نقش داشته باشند.

همانطور که پیش‌تر اعلام شد بر اساس مصوبه شورای عالی بورس باید مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت تا ابتدای شهریور امسال برگزار شود بر این اساس باید چراغ برگزاری مجامع سهام عدالت یکی پس از دیگری روشن شود در همین راستا هم، ولی الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: شرکت سرمایه‌گذاری استانی گیلان سهامداران خود را برای ۱۶ فروردین جهت شرکت در مجمع دعوت کرده است بنا است استان خراسان جنوبی هم از سهامداران خود برای مجمع دعوت کند. نحوه برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت تغییری نکرده و مشابه دو مجمع دیگر برگزار خواهد شد.

جعفری در پاسخ به این پرسش که مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استان‌ها تا شهریور ۱۴۰۳ به پایان خواهد رسید؟ می‌گوید: حداکثر تلاش خود را انجام می‌دهیم و جلسات توجیهی را با استان‌ها برگزار کردیم جلسه توجیهی با حدود ۱۰ استان در سال ۱۴۰۲ داشتیم در نهایت حداکثر تلاش خود را انجام می‌دهیم که در چارچوب مصوبه شورای عالی بورس مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت برگزار شود.

در نهایت گفتنی است، مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالتی، برای سهامدارانی است که روش غیر مستقیم را برگزیده‌اند و بر اساس آمار اعلامی از سوی سازمان بورس در حال حاضر بالغ بر ۵۰ میلیون نفر، سهامدار سهام عدالت هستند که حدود ۲۰ میلیون نفر به صورت مستقیم و ۳۰ میلیون نفر به صورت غیر مستقیم از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، سهام عدالت خود را مدیریت می‌کنند و حالا باید منتظر ماند و دید سرانجام برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت در شهریورماه امسال به ایستگاه پایانی خود خواهد رسید؟

tags # سهام عدالت سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • ورود صندوق ملی مسکن به خرید سیمان/ واسطه‌ها حذف می‌شوند
  • بررسی معاملات بورس کالا
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی
  • خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت | جیب دارندگان سهام عدالت پرپول می‌شود
  • کشف کالا‌های قاچاق ۵۶ میلیاردی در اردبیل
  • کشف رشوه خواری و پولشویی بیش از ۲۰ میلیاردی