Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-28@18:21:51 GMT

ریسک کمتر سهام صادرات محور برای سرمایه گذاری

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۸۶۷۱۴

ریسک کمتر سهام صادرات محور برای سرمایه گذاری

توافقات به نتیجه برسد، دولت آتی می تواند با بازنگری در سیاست های سختگیرانه، موضوع تسهیل صادرات را مدنظر قرار دهد و شرایط را در حوزه صادرات بهبود ببخشد تا ضمن کاهش ریسک صادرات، بتوان از نرخ ارز که اکنون یک نرخ مناسب برای صادرات است استفاده کرد.

 

به گزارش پول نیوز، محمد لاهوتی رییس کنفدراسیون صادرات ایران به اقداماتی که باید برای بهبود وضعیت صادرات ایران در دستور کار دولت سیزدهم قرار بگیرد اشاره کرد و گفت: دولت بعدی بنا بر شرایط سیاسی کشور و موضوع برجام می‌تواند تغییرات مهمی را در عرصه صادرات کشور ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه قوانین کنونی حاکم بر صادرات کشور متناسب با شرایط تحریمی است، افزود: در بخش صنایع بزرگ مانند پتروشیمی‌ها و میعانات گازی مشکلات کمتری وجود دارد، اما صنایع کوچک و متوسط که بیشترین حجم از اشتغال را شامل می‌شوند و میزان بیشتری از کارت بازرگانی را در اختیار دارند، مسایلی مانند موضوع رفع تعهد ارزی، مالیات بر ارزش افزوده، موضوع تامین مواد اولیه و حذف موضوع واردات بدون انتقال ارز به عنوان معضل جدی هستند که عملاً فعالیت‌ها را تحت تاثیر خود قرار داده است.

رییس کنفدراسیون صادرات ایران به تاثیر صادرات محصولات و تاثیر آن‌ها بر معاملات بورس اشاره کرد و افزود: کالا‌هایی که برای خرید از خارج درخواست دارند، به عنوان کالای صادراتی محسوب می‌شوند و در سبد بورسی قرار دارند، جزو شرکت‌هایی هستند که سهام آن‌ها مورد استقبال سرمایه گذاران است و در کنار آن از ریسک کمتری برای سرمایه گذاری برخوردارند.


بیشترین تغییر مالکیت حقیقی و حقوقی در بورس امروز (۱۹تیر) / خروج پول حقیقی‌ها در اولین روز هفته
وی اظهار داشت: سهام این شرکت‌ها همیشه برای صادرات با تقاضا همراه است و بازار مصرف برای آن‌ها وجود دارد که این امر موجب می‌شود تا افزایش نرخ ارز در رشد آن‌ها تاثیرگذار باشد.

لاهوتی خاطرنشان کرد: با توجه به تورم موجود در کشور در صورت رونق صادرات، سوددهی شرکت‌های صادرات محور که در بورس حضور دارند می‌تواند تضمیمن شده باشد و متناسب با تورم، سرمایه سرمایه گذاران حفظ شود؛ بنابراین تاثیر صادرات در بورس در این قسمت به خوبی مشاهده می‌شود.

وجود استانداری خاص در بورس دنیا
رییس کنفدراسیون صادرات ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بهبود روند صادرات محصولات تا چه میزان می‌تواند در وضعیت سهام شرکت‌های بورسی تاثیرگذار باشد، گفت: بورس در دنیا دارای استانداردی خاص و تعاریف مشخصی است، نباید از این بازار برای رفع مشکلات داخلی و پوشش بر عدم مدیریت صحیح استفاده کرد.

وی با اشاره به اینکه بورس مکانی است که نمی‌توان آن را با دستور و تحکم مدیریت کرد، اظهار داشت: همیشه شاهد بودیم که با ورود دولت و دخالت‌های صورت گرفته در معاملات بورس، زمینه ایجاد نوسان‌ها در بازار افزایش و کاهش قیمت‌ها رقم خورده است.

لاهوتی اظهار داشت: کالا‌هایی باید در بورس عرضه شوند که ذاتاً جزو کالا‌های بورسی هستند، باید به طور حتم بدون دخالت دولت و فقط در مقام ناظر سازمان بورس این عرضه و تقاضا اتفاق بیوفتد و کشف قیمت صورت بگیرد.

رییس کنفدراسیون صادرات ایران اظهار داشت: اعتقاد ما این است که هر کالایی نمی‌تواند بورسی شود و با دستور و تحکم هم نمی‌توان کالا‌ها را وارد بورس کرد. قطعاً بازار سرمایه برای کالا‌هایی که ذاتا و ماهیتا بورسی هستند و در دنیا هم از تعاریف خاص خود برخوردارند، بهترین بازار برای کشف قیمت آن‌ها خواهد بود.

کاهش اظهارنظر و دخالت‌های دولت در بورس
لاهوتی تاکید کرد: هر چه اظهارنظر و دخالت‌های خارج از بورس مانند اظهار نظر دولتی‌ها و مجلسی‌ها نسبت به معاملات بورس کمتر شود بازار سریعتر به شرایط عادی خود بازمی گردد و شاهد افزایش حضور شرکت‌ها در بورس خواهیم بود.

رییس کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به اینکه شفافیت در بورس باید همیشه ملاک عمل باشد و تا زمانی که شرکتی از شفافیت واقعی در بورس برخوردار نباشد نباید زمینه ورود آن به بورس فراهم شود، گفت: سرمایه گذاران باید این اعتماد را همیشه به ساز و کار بورس داشته باشند، شرکتی که وارد بازار سهام می‌شود حساب‌های مالی آن به صورت شفاف در بورس مشخص و دارایی آن‌ها مورد تایید است.

وی معتقد است که سازمان بورس باید به عنوان مقام ناظر دقت لازم را داشته باشد تا شرکت‌های معتبر وارد این بازار شوند. لاهوتی ادامه داد: ورود بیشتر شرکت‌ها به بورس و فعالیت شفاف آن‌ها نشان دهنده این است که فضای کسب و کار بهتری را در بازار شاهد خواهیم بود.   منبع: سنا  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: محمد لاهوتی بورس سرمایه گذاری دولت سیزدهم رییس کنفدراسیون صادرات ایران کالا ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۸۶۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست

ارزش بازار آلفابت روز جمعه در پی انتشار گزارش مالی این شرکت که سرمایه‌گذاران را مطمئن کرد شرکت مادر گوگل، یک بازیگر بزرگ در هوش مصنوعی خواهد بود، از مرز ۲ تریلیون دلار عبور کرد.

به گزارش ایسنا، سهام آلفابت روز جمعه ۱۰ درصد افزایش یافت و به ۱۷۱.۹۵ دلار رسید که بزرگترین افزایش یک روزه از ژوئیه سال ۲۰۱۵ بود و ارزش بازار این شرکت را به ۲.۱۵ تریلیون دلار رساند. این رشد، تقریبا ۲۰۰ میلیارد دلار به ارزش بازار آلفابت افزود و یکی از بزرگترین افزایش‌های روزانه را در تاریخ بازار سهام رقم زد. سهام این شرکت امسال ۲۳ درصد رشد کرده است در حالی که رشد شاخص نزدک ۱۰۰، حدود ۵.۳ درصد بوده است.

نقطه عطف ۲ تریلیون دلاری، پس از انتشار نتایج مالی این شرکت حاصل شد. درآمد آلفابت تحت تاثیر عملکرد قوی واحد رایانش ابری این شرکت، فراتر از انتظارات بود. تقاضای ابری، تحت تاثیر رشد هوش مصنوعی بوده است و همزمان، آلفابت با اعلام سود نقدی و برنامه بازخرید ۷۰ میلیارد دلاری سهام، سرمایه‌گذاران را تشویق کرد.

وین کوفمان، تحلیلگر شرکت «فونیکس فایننشیال سرویس» گفت: آلفابت به شکل فوق‌العاده‌ای مدیریت می‌شود. جریان نقدی آزاد آن، فوق العاده مبهوت‌کننده است و یک بودجه عظیم برای تحقیقات و توسعه دارد. از این رو، هر چند هیچ کس نمی‌داند کدام شرکت، بهترین محصولات هوش مصنوعی را دارد اما مشکل بتوان علیه آلفابت، شرط بست.

اگرچه ارزش بازار آلفابت در سال ۲۰۲۱، در یک روز معاملات، از سطح ۲ تریلیون دلار عبور کرد و اوایل ماه میلادی جاری، بار دیگر از این سطح توانست عبور کند اما برای نخستین بار است که در بالای ۲ تریلیون دلار بسته شد. شرکت انویدیا تحت تاثیر تقاضا برای تراشه‌های هوش مصنوعی، اوایل امسال از مرز ۲ تریلیون دلار عبور کرد در حالی که آمازون، فاصله زیادی با این رکورد ندارد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، مسیر رسیدن به این نقطه عطف، هموار نبوده است. ارزش سهام آلفابت در بحبوحه انتقادهای جدی نسبت به محصولات هوش مصنوعی این شرکت، نوسان داشته است و قبل از گزارش درآمد، برخی از سرمایه‌گذاران، توانایی آلفابت برای رقابت با شرکتهایی مانند OpenAI در این حوزه را زیر سوال برده بودند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • ارزش بازار آلفابت از ۲ تریلیون دلار گذشت
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • دارندگان سهام عدالت برای دریافت سود عجله کنند / فرصت یک هفته‌ای برای دریافت معوقات سود سهام عدالت
  • آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت | جیب دارندگان سهام عدالت پرپول می‌شود