Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد خبری زاد کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با دسته بندی موجود در بازار سرمایه تصریح کرد: بازار‌های بورس در ایران به ۴ دسته؛ بورس اوراق بهادار، فرابورس، بورس کالا و بورس انرژی تقسیم می‌شوند؛ که این ۴ دسته هر کدام ماهیت خاص خود را دارند.

او بیان کرد: در بازار بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس، اوراق بهادار، انواع ابزار‌های مبتنی بر دارایی‌های مالی از جمله سهام، اوراق مشارکت، اوراق مشتقه و صندوق‌های قابل معامله معامله می‌شوند و پشتوانه آن کالا یا شرکت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

عرضه غکورش پس از یک سال/ شرایط بازار سرمایه برای عرضه اولیه مناسب شده است!

خبری زاد افزود: بورس اوراق بهادار تهران دارای دو بازار اول و دوم است؛ که تفاوت زیادی در این دو بازار از نظر قوانین وجود ندارد. بیشتر تفاوت‌ها در این دو بازار از نظر پذیرش شرکت‌ها است؛ البته بازار اول کمی قوانین آسان تری دارد.

کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار بورس قوانین سخت گیرانه‌تری نسبت به فرابورس دارد، به این صورت که، شرکت‌ها باید در ۳ سال پی در پی سوددِه باشند، سرمایه شرکت‌ها باید بالاتر از اندازه مشخص شده باشد، تا بتوانند در بورس پذیرش شوند و اگر شرکت‌ها نتوانند در بازار سرمایه پذیرش شوند، به سمت بازار فرابورس راهنمایی می‌شوند که در آن بازار، بازار اول، دوم، پایه دارد، که قوانین برای پذیرش شرکت در این بازار آسان‌تر است.

او در رابطه با بورس انرژی و کالا اظهار کرد: در بورس کالا و بورس انرژی نیز کالا معامله می‌شود با این تفاوت که در بورس انرژی کالا‌هایی با پشتوانه انرژی مثل، برق و یک سری محصولات پتروشیمی و پالایشی و در بورس کالا نیز کالا‌هایی مثل، فلزات رینگ کشاورزی معامله می‌شوند.

کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: در بورس کالا و انرژی به خرید و فروش خود کالا می‌پردازند و تولیدکنندگان و مصرف کنندگان عمده کشور برای خرید محصولات، فلزی، پتروشیمی، پالایشی و حوزه انرژی وارد بورس کالا می‌شوند و کد بورسی دریافت می‌کنند و عرضه‌کنندگان بزرگ محصولات خود را عرضه می‌کنند و افراد متقاضی با توجه به مجوز از وزارت صمت می‌توانند اقدام به خرید محصولات کنند.

سهام، اوراق مشارکت، اوراق مشتقه و صندوق‌ها از جمله ابزارهای بورس و فرابورس

خبری زاد در رابطه با ابزار موجود در بورس گفت: از جمله ابزاری که در بازار بورس و فرابورس معامله می‌شوند، سهام، اوراق مشارکت، اوراق مشتقه، صندوق‌ها است، سهام در زمانی که سرمایه شرکت، به قسمت‌های مساوی و برابر تقسیم شود، هر کدام از این قسمت‌ها یک سهم می‌شوند.

او بیان کرد: در قانون تجارت کشور، ارزش یک سهم ۱۰۰ تومان است. هر برگه سهم نشان دهنده میزان مالکیت دارنده سهام در آن شرکت به خصوص است. سهام انواع مختلفی دارد و به دو دسته، سهام با نام و سهام بی نام تقسیم بندی می شوند.

خبری زاد بیان کرد: در بازار سرمایه تمام سهام با نام هستند و به نام افراد مختلف هستند که مشخصات به خصوصی دارند، از جمله، دارنده سهام دارای حق مالکیت است، قابلیت شرکت در مجامع را دارد، مسئولیت محدود سهامدار نسبت به اتفاقاتی که در شرکت رخ می‌دهد. مثلا، فردی که سهامدار یک شرکت سهامی عام است، در زمانی که آن شرکت بدهی به بار می‌آورد، بدهی بیشتر از ۲ – ۳ برابر سرمایه‌ شرکت است، هر سهامدار به میزان تعداد سهامی که دارد مسئول است، که در این صورت تنها خطری که سهامدار را تهدید می‌کند به میزان سهامی است که دارد.

کارشناس بازار سرمایه در رابطه با دیگر ابزار موجود در بورس اظهار کرد: اوراق مشارکت یا بدهی از جمله ابزار‌های تامین مالی هستند که در چند سال اخیر بازار سرمایه نقش پررنگی در تامین مالی شرکت‌ها و دولت ایفا کرده است. اوراق مشارکت به دو دسته، اوراق دولتی و اوراق شرکتی تقسیم بندی می‌شوند.

خبری زاد بیان کرد: اوراق دولتی، اوراقی است که دولت منتشر کرده و اوراق شرکتی نیز اوراقی است که شرکت‌های خصوصی منتشر می‌کنند. اوراق‌های دولتی کم ریسک‌تر هستند و غیر دولتی‌ها نیز پر ریسک‌تر هستند.

او افزود: اوراق بهادار نیز به دو دسته، با تقسیم سود و بدون تقسیم سود، دسته بندی می‌شوند. اوراق بدون تقسیم سود از جمله، اوراقی هستند که به کسر خریداری می‌شوند و با سود در زمان سررسید به فروش می‌رسانند. مثل، اسناد خزانه اسلامی که جزو کم ریسک‌ترین اوراق بهادار است که توسط دولت منتشر می‌شود.

کارشناس بازار سرمایه گفت: اوراق کوپن دار جزو اوراقی هستند که بعد از خریداری شدن این اوراق، در دوره‌های مختلف سود پرداخت می‌کنند؛ این اوراق نیز به دو دسته شرکتی و دولتی تقسیم بندی می‌شوند.

خبری زاد در خصوص اوراق مشتقه گفت: اوراق مشتقه از دیگر ابزار‌های موجود در بورس اوراق بهادار است که شامل، اوراق تبعی، اختیار معامله، قرارداد‌های آتی مبتنی بر سهام هستند که این‌ها از جمله، ابزار‌های کنترل ریسک هستند و افراد متخصص بازار باید از آن استفاده کنند. در کشور ما هنوز این اوراق جا نیفتاده است و بیشترین ارزش بازار بر روی همین بازار مشتقه است.

او در پایان بیان کرد: صندوق‌های قابل معامله از دیگر ابزار‌های موجود در بورس اوراق بهادار است، که صندوق‌های سرمایه گذاری از نظر قابلیت معامله به دو دسته، صندوق غیر قابل معامله و قابل معامله در بورس تقسیم بندی می‌شوند. برای معامله صندوق‌های غیر قابل معامله در بورس،  باید به کارگزاری، تامین سرمایه، سبدگردان‌ها مراجعه شود. همچنین در حال حاضر صندوق‌هایی داریم که هم سهامی و هم غیر سهامی هستند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس کالا بورس انرژی بورس تهران فرابورس کارشناس بازار سرمایه تقسیم بندی می شوند بورس اوراق بهادار موجود در بورس اوراق مشارکت اوراق مشتقه قابل معامله بورس انرژی دو دسته بورس کالا صندوق ها خبری زاد شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۵۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه خرید کشنده فاو در بورس

برخی تصور می‌کند خرید کشنده در بورس کالا، کاری پیچیده و سخت است اما واقعیت این است که مراحل خرید خودرو در بورس کالا بسیار راحت‌تر از ساعت‌ها چانه‌زنی با دلال‌های خودور است. حال اگر برای خرید کشنده فاو J6-460 در بورس کالا ابهام دارید، کافیست:

پنج دقیقه یک ویدئو آموزشی که در سایت رسمی بورس کالا در بخش «خودرو» بارگذاری شده را تماشا کنید و صفر تا صد خرید خودرو بورس کالا را یاد بگیرد:

سری به سایت بورس کالا به آدرس ime.co.ir بزنید. از منوی بالای صفحه به قسمت «خودرو » بروید؛ پایین صفحه مراحل خرید خودرو توضیح داده شده و اگر نیاز به توضیحات بیشتری دارید، روی قسمت «بیشتر» بزنید تا ویدئو آموزشی پخش شود.

می‌توانید از عاملیت‌های تجاری گروه بهمن بخواهید در این کار شما را راهنمایی کنند.

عاملیت‌های تجاری گروه بهمن در سراسر کشور، آمادگی دارند شما را در این خصوص راهنمایی کنند؛ بنابراین با مراجعه یا تماس با عاملیت‌ها اطلاعات مورد نیاز شما را در اختیار شما می‌گذارند.

برخی کارگزاری‌های بورسی این خدمت را به مشتریان خودشان ارائه می‌دهند؛ با کارگزاری بورسی خودتان تماس بگیرید.

برخی کارگزاری‌های بورسی این خدمت را به مشتریان خود ارائه می‌دهند و راهنمایی‌های لازم را انجام می‌دهند.

ضمن اینکه:

در روز معامله بورس کالا نیازی نیست، تمام مبلغ کشنده فاو در حساب شما باشد. در این نوبت حداقل ده درصد مبلغ پایه خودرو در حساب شما باشد، می‌توانید در قیمت‌گذاری شرکت کنید که در این طرح فروش حدود 478 میلیون تومان می‌شود. معامله در بورس کالا در شرایط فعلی بازار، به صرفه است و نیازی نیست پولی که با زحمت بدست آوردید را به دلال‌ها بدهید. در بورس کالا شما خودتان تعیین کننده قیمت هستید اما وقتی محصول در اختیار دلال باشد، شما باید مطیع و تابع باشید. برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899441

دیگر خبرها

  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • شاخص بورس هزار واحد رشد کرد
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • نحوه خرید کشنده فاو در بورس
  • فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها